Бул. Киро Глигоров бр. 4, 1000 Скопје, Република Македонија
+ 389 2 244 5800

КОЛОКАЦИЈА

Carrier neutral дата центар

Идеално решение за големи корисници.

Донесете го серверот во нашиот датацентар, а сè останато е наша грижа.

Идеално решение за големи корисници кои сакаат опремата да ја сместат во климатизирана просторија со 24 часовен надзор, редундантно напојување и најбрз интернет линк.

Ваше е само да го донесете серверот во датацентарот на Телесмарт Телеком, се останато е наша грижа.

Skopje Exchange Teleroom (SET) е одлично место за колокација и интерконекциски сервиси како PoP и vPoP. Истиот за телекомуникациските носители и провајдери преставува ефикасна берза за интегрирани широкопојасни и комуникациски сервиси.

SET поседува стандардизирано DC електрично напојување (-48V DC) за опремата за пренос на податоци, какви што се SDH мултиплексните системи, како и дополнително AC напојување (220V AC) доколку е потребно.

  • Цена за колокација: 50 EUR MRC по RU (Rack Unit)
  • Цена за крос конект и одржување: 50 EUR MRC

Carrier List

International
Regional
Partners

Сигурноста е нашиот врвен приоритет – информирајте сè повеќе за инфраструктурните услови кои ги нудиме во нашиот датацентар.

Максималната сигурност од електрични испади и прекин на електрична енергија се одржува преку користење на напојување од два независни мрежни извори, генератори и двостепен Uninterruptible Power Supply (UPS) систем со backup батерии.

Колокациските простории се под постојан надзор за температурни и промени на влажноста кои се одржуваат преку централен климатизационен систем.

Противпожарната сигурност се базира на сопствен систем за детекција на пожар комбиниран со нетоксичен 1230 „Novec“ еколошки противпожарен гас, усогласен според EN 15004-1 стандардот.

Телекомуникациската опрема се интегрира во постоечките ТК-ормари, со можност за поставување на дополнителни заштитни кафези.

Физичка безбедност на просториите се постигнува преку троен систем на заштита: двојно блиндирана влезна врата, постојан видео надзор со детектирање на движења во и околу просториите и безбедносен сервис 24/7.

Контактирајте со нас – нашиот тим е подготвен да ви помогне да го изберете вистинското решение!